در این اپیزود با مروری تاریخی بر ریاضیات، از اندیشههای فیثاغورث و افلاطون درباره ریاضیات آغاز کردیم و تا قرن بیستم پیش آمدیم و از نظریه مجموعهها، هیلبرت، کانتور، ناتمامیت گودل و پارادوکس راسل گفتیم و این پرسش را از دکتر موسی اکرمی پرسیدیم که ریاضیات چه ویژگیهایی دارد که اینطور بنیادین در همه دانشها و علوم بشری حضور دارد و ابزار فهم و مدلسازی ماست برای فهم همه چیز عالم؛ از فیزیک و دنیای اتمها تا اقتصاد وعلوم اجتماعی، پزشکی و حتی هنر.
موسی اکرمی استاد تمام دانشگاه در گروه فلسفه علم دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران و نویسنده، مترجم و ویراستار صدها اثر در حوزههای فیزیک و فلسفه، فلسفه ریاضیات، فلسفه سیاسی، فلسفه هنر، فلسفه کیهانشناسی و تاریخ علم است. تحصیلات دانشگاهی اکرمی در حوزههای فیزیک و فلسفه است و همچنین سالها معاون پژوهشی بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی و همکار استاد احمد بیرشک بود.
در اپیزود ۲۵ پادکست فلسفه علم با افتخار در خدمت دکتر موسی اکرمی بودیم و با او درباره فلسفه و تاریخ ریاضیات گفتوگو کردیم.
حمایت مالی:
پادکست فلسفه علم رایگان است و شنوندگان هیچ مسسولیت اخلاقی، قانونی یا عرفی برای پرداخت هزینه ندارند. اگر خواستید لطف کنید و به ارتقای کیفیت و بقای این پادکست کمک کنید، از لینکها و روشهای زیر میتوانید حامی مالی پادکست فلسفه علم باشید: